Tarkastelussa meksikoteemainen Chilli Heat -slotti

Pidätkö polttavista mauista? Onko meksikolainen kulttuuri mieleesi? Tuleeko sinun tilattua ravintolassa usein tequilaa, jonka kumotessasi kuvittelet viettäväsi siestaa auringonpaahteisessa Meksikossa sombreron alle suojautuneena? Pidätkö kenties myös videoslottien pelaamisesta? Mikäli vastasit myöntävästi yhteenkään näistä kysymyksistä, on hyvin todennäköistä, että olet kiinnostunut Chilli Heat -slottipelistä. Seuraavassa arvostelussa kerromme, mistä tässä pelissä on loppujen lopuksi kysymys, ja kannattaako sitä pelata.

Mikä ihmeen Chilli Heat!?

Chilli Heat on Maltalla päämajaansa pitävän, suhteellisen tuoreen Pragmatic Play -yhtiön videoslotti, jossa pelaaja yrittää kasvattaa omaisuuttaan saamalla erilaisia meksikolaiseen kulttuuriin liittyviä symboleja osumaan voittolinjoille, jotka kulkevat viidellä kolmen symbolin korkuisella rullalla. Voittolinjoja tässä pelissä on yhteensä 25, ja palautusprosentiksi ilmoitetaan 94,99 prosenttia, mikä on videoslottien parissa vähintäänkin hyvää keskitasoa. Minimipanos per kierros on 0,25 euroa, kun taas suurin mahdollinen kierroskohtainen panos on 125 euroa. Erilaisia panostusmahdollisuuksia on siis runsain mitoin!

Polttavan prameita symboleita!

Kuten asiaan kuuluu, pelin symbolit kumartavat meksikolaiselle kulttuurille. Pienimpiä voittoja tuottavat kirjainsymbolit on koristeltu meksikolaiseen tyyliin, ja kirjainvalikoimaanhan kuuluvat tutut aakkoset A, J, K, ja Q. Kirjainsymbolien lisäksi rullille pysähtelee muun muassa mariacheja, mausteputeleita, tequila-shotteja, chihuahua -koiria ja chilipippureita.

Extraa extran perään!

Tavallisten – mutta ei suinkaan tylsien – symbolien lisäksi pelistä löytyy luonnollisesti tukku erikoissymboleja, jotka avustavat pelaajaa kohti yhä suurempia voittosummia. Chilli Heat -logo toimii wild -symbolina, joka tarkoittaa siis sitä, että se korvaa kaikki rullille ilmestyvät symbolit, lukuunottamatta erikoissymboleja.

Kerrassaan kreiseillä viiksillä varustettu aurinkosymboli viihtyy rullilla 2 – 4. Kun näille rullille ilmestyy kolme viiksekästä aurinkoa, aktivoituu pelin bonus-ominaisuus, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että pelaaja saa kahdeksan vapaakierrosta. Näiden vapaakierrosten aikana rullilla kiertää vain niin sanottuja paremman maksuluokan symboleja, joten mistään helyjen keräämisestä ei ole näillä kierroksilla todellakaan kysymys.

Hulvattoman auringon ja villin Chilli Heat -logon lisäksi pelistä löytyy kolmaskin erikoissymboli, nimittäin rahasäkki! Kun rahasäkkejä ilmestyy rullille kuusi tai enemmän, käynnistyy pelissä Money Respin -ominaisuus. Tämä tarkoittaa kaikessa ihmeellisessä yksinkertaisuudessaan sitä, että kaikki symbolit rahasäkkejä ja tyhjiä symboleja lukuunottamatta poistetaan rullilta, ja pelaaja saa kolme uusintapyöräytystä. Jos yksikin rahasäkki ilmestyy ruudulle pyörähdysten jälkeen, saa pelaaja rahasäkkiin merkityn rahasumman, jonka lisäksi uusintapyöräytysten määrä palautuu jälleen kolmeen. Money Respin -ominaisuus päättyy, kun uusintapyöräytyksiä ei ole enää jäljellä, tai mikä parempaa, silloin, kun rullat ovat täynnä rahasäkkejä. Tämänkaltaisessa rahasäkkitilanteessa pelaajan on syytä onnitella itseään, ja juosta ehkä muutama kerta talon ympäri riemusta kiljuen, sillä hän on juuri voittanut pelin suurimman jackpotin! Tämän progressivisesti kasvavan jackpotin kulloisenkin summan näet pelin yläreunasta. Mikäli et onnistu saamaan rullille aivan kaikkia rahasäkkejä, mutta kuitenkin useamman, on tarjolla myös pieni ja keskisuuri jackpot, eivätkä nämäkään summat ole todellakaan sellaisia, joille kenenkään tekisi mieli nyrpistellä nokkaansa.

Visuaalista ilotulitusta meksikolaiseen tapaan!

Chilli Heat -pelin visuaalinen ilme on kertakaikkinen ilo silmälle. Pelinkehittäjät ovat jotenkin ihmeen kaupalla onnistuneet tuomaan chilin lämmön ja polton tietokoneen (tai mobiililaitteen) ruudulle. Nimestään huolimatta pelissä ei ole kuitenkaan kyse pelkästään chilistä, tai ruuasta ylipäätään, vaan ennemminkin Meksikosta. Jos aivan rehellisiä ollaan, kyse on tietenkin eräänlaisesta meksikolaisten kliseiden toistelusta, sillä tokihan tuosta maasta tulee muutakin kuin chiliä, sombreroja ja tequilaa. Mutta siitä huolimatta, kaikki on toteutettu erityisen hyvällä maulla, enkä jaksa uskoa, että Chilli Heatissa olisi mitään sellaista sisältöä, mistä kukaan voisi pahoittaa mielensä. Päinvastoin. Hienosti animoidut ja tarkkaan piirretyt tabascosymbolit herauttavat veden kielellä, ja ikäänkuin huomaamatta pelaaja alkaa himoitsemaan jotakin tulista sapuskaa. Aivan yhtä houkuttelevalta näyttää myöskin tequila-shotti. Chihuahua -koirat piristävät mukavasti iloisella ilmeellään, ja meksikolainen viiksekäs aurinko paistaa tietenkin lämpimämmin kuin mikään muu aurinko. Kaikki tämä rullien toiminta tapahtuu taustalla, joka kuvaa meksikolaista katunäkymää, jossa kaktukset kasvavat kadunvarsilla ruukuissa ja chilikasvit roikkuvat köynnöksissä. Jostakin rullien takaa paistaa ihmeellinen valo, jonka ainakin itse tulkitsen symboloivan sitä suurta jättipottia, joka on tulossa lämmittämään pelaajaa loistollaan hetkenä minä hyvänsä.

Pelin äänimaailma sopii meksikoteemaan kuin nakutettu. Rentoa taustamusiikia kuunnellessaan voi kuvitella viettävänsä siestaa meksikolaisella sivukujalla riippumatossa loikoillen, valtavan sombreron estäessä ihanasti polttavaa aurinkoa tekemästä mitään ikäviä temppuja, joihin liittyy ihon käristyminen ja auringonpistokset. Välillä musiikki äityy innostaviin juhlatunnelmiin, ja kun voittolinjoille pysähtyy oikea symboliyhdistelmä, on ihana rahan kilinä korvin kuultavissa, samoin kuin asiaankuuluvan riemukas voitonmusiikki.

Loppuyhteenveto

Chilli Heat -videoslotissa on monta viehättävää ominaisuutta, mutta parasta tässä pelissä on kuitenkin näiden ominaisuuksien muodostama saumaton kokonaisuus. Pistämätön graafinen ilme yhdessä mainioiden äänitehosteiden kanssa tekevät meksikolaisen tunnelman käsinkosketeltavaksi, ja välillä tuntuukin siltä kuin olisi vetämässä yksikätisen rosvon vipua jossakin Meksikon syrjäkujalla. Itse pelissä suurimmat riemunkiljahdukset tulevat rikkaasta bonusjärjestelmästä. Aurinkosymboleiden tarjoamat kahdeksan vapaapeliä tuntuvat ensin hieman vähänlaiselta, kun sitä vertaa useampien videoslottien tarjoamaan kymmeneen vapaakierrokseen, mutta asian todellinen luonne paljastuu, kun vapaapelit alkavat rullaamaan pelaajan silmien edessä. Se, että vapaakierroksilta on poistettu kaikki niin sanotut “alemmat symbolit”, ja jäljelle on jätetty vain kuvalliset suurten voittojen symbolit, tekee vapaakierroksista todellisen rahasammon. Kun tähän lisää vielä Money Respin -nimellä kulkevan rahasäkkijahdin, joka parhaimmillaan kulminoituu mahtavan progressiivisen jackpotin voittamiseen, voidaan sanoa, että ainakaan voittomahdollisuuksiin Chilli Heat -slotti ei kaadu. Eikä se minun nähdäkseni kaadu mihinkään muuhunkaan. Kyseessä on näet pieteetillä, intohimolla ja ammattitaidolla valmistettu peli, jota on kiva katsella, mukava kuunnella ja hyvä pelata! Ei muuta kuin sombrero päähän, rahasäkki olkapäälle ja voittojahtiin!