Emerald Diamond -klassisen tyylin videoslotti

Red Tiger Gaming -yhtiön tuottama Emerald Diamond on klassistakin klassisempi videoslottipeli, joka suorastaan huokuu vanhaa kunnon huoltamotunnelmaa! Lähdimme selvittämään tarkemmin, mistä oikein on kyse, ja kannattaako sitä pelata!

Näin sitä pelataan, eli pelin kulku

Alkuasetelma ei oikeastaan voisi olla enää juurikaan yksinkertaisempi. Kolme rullaa ja yksi voittolinja. Pelissä on kuitenkin muutamia varsin ovelia jekkuja, joihin paneudumme tarkemmin aivan tuossa tuokiossa. Käydään kuitenkin ensin läpi perusasiat. Minimipanos Emerald Diamondissa on 0,20 euroa, mikä onkin varsin tyypillinen minimipanos slottipeleille. Maksimipanos sen sijaan on huimat 500 euroa. Tälläisella panoksella pääsee parhaimmillaan kiinni jo varsin megalomaanisiin rahakasoihin!

Symbolit huokuvat nostalgiaa

Kun kolme BAR -symbolia pysähtyy pelin ainoalle voittolinjalle, voi melkein tuntea kylän äijien hengityksen niskansa takana. Nyt ei olla kuitenkaan Esson baarissa, vaan internetissä (joka voi toki olla Esson baarissakin, jos sinne niin kova hinku on). Sekä selainversiona että mobiilina pelattavissa olevassa Emerald Diamondissa ei ole kyse säihkeestä, ihmeellisistä animaatioista ja miljoonista liikkuvista osasista. Symbolit ovat yksinkertaisia, mutta toimivia. Erilaisia BAR -symboleita on kolme. Yksinkertainen BAR, kaksinkertainen BAR ja kolminkertainen BAR. BAR -symbolien lisäksi pelissä on liekehtivä 7 -symboli, sekä kirsikkasymboli, joka asiaankuuluvasti antaa yksinäänkin voiton, kunhan ilmestyy voittolinjalle kaikkein vasemmanpuoleisimmalle rullalle. Kolme yksinkertaista BAR -symbolia peräkkäin antaa rahat takaisin 15 kertaisesti, mutta suurimmat voitot piilevät silti muiden symbolien takana. Tarkastelkaamme seuraavaksi Emerald Diamondin erikoisempia ominaisuuksia.

Anteliaat timantit ja liekehtivät seiskat

Emerald Diamond -pelissä on kaksi wild -symbolia, jotka korvaavat rullilla mitkä tahansa muut symbolit, lukuunottamatta erikoissymboleja. Toinen wild -symboli on Emerald-timantti, ja toinen sininen timantti. Kumpikin timanteista pyöräyttää paremman voiton toivossa kerran uudelleen rullat, joissa ei ole timanttia. Lisäksi Emerald -symboli tarjoaa voitolle tuplakertoimen. Eniten iloa timantit tuottavat silloin, kun ne löytävät toisensa sillä tavalla, että muodostuu kolmen timantin rivi. Sinitimanttien rivistä pelaaja saa panoksensa takaisin 800-kertaisesti, ja Emerald-timanttien rivistä tuhatkertaisesti. Tämä voittaa koska tahansa 20 pennin kolikoiden kilinän Esson automaatin rahakouruun, eikö vain? Parhaimmillaan Emerald Diamondin suurin voitto voi olla peräti 500000 euroa, joka kelpaisi varmasti ronkeleimmankin pelaajan taskunpohjalle kilisemään.

Reilu palautusprosentti

Red Tiger Gaming -yhtiön Emerald Diamond -pelille ilmoittama teoreettinen palautusprosentti on 96,08 prosenttia, eli hieman keskivertoa parempi. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että teoreettinen palautusprosentti ei kerro mitään yhden, tai kahden tai kolmenkaan satunnaisen pelin todennäköisestä lopputuloksesta, vaan se alkaa pitää kutinsa vasta, kun peliä on pelannut pidempään. Jos haluaa laittaa kolikon sinne, ja toisen tänne, ei ole niin suurta väliä, kummalla puolen 95:ttä palautusprosentit noissa peleissä ovat. Toisaalta kannattaa pitää mielessä sekin, että missään tilanteessa suuresta teoreettisesta palautusprosentista ei ole mitään haittaa, päinvastoin.

Miltä se sitten näyttää?

Rehellisesti sanottuna Emerald Diamond näyttää ensivilkaisulla karulta. Tämä ei ole kuitenkaan totuuden koko kuva, ei itseasiassa edes osa totuudesta. Emerald Diamond näyttää tyypillisiin nykyisiin animoituihin bling bling -videoslotteihin verrattuna niin erilaiselta, että pelaaja huomaa väkisinkin ajattelevansa, että lieneeköhän tämä peli lainkaan “samaa sarjaa” muiden pelien kanssa. Mutta kun silmä tottuu, paljastuu ulkoasusta kaikenlaisia hienouksia. Siinä missä useimmat tämän päivän videoslotit tavoittelevat sarjakuvamaista ja karamellinväristä ulkoasua, on Emerald Diamondissa panostettu selvästi realismiin. Emerald Diamondista on yritetty tehdä niin paljon kuin mahdollista oikeaa fyysistä kolikkopelilaitetta muistuttava peli, ja tässä Red Tiger Gaming on myös onnistunut. Keloissa on selkeä, kolmiulotteinen tuntu, ja ne ikäänkuin huojuvat pyöriessään. Tämä synnyttää illuusion siitä, että kyse on ihan oikeasti pyörivästä mekaanisesta kelasta. Symbolit ovat koruttomia, mutta resoluutioltaan tarkkoja, ja tyylille uskollisia. Kirsikka on kirsikka, ja hyvä niin. Ei siitä saa sen hienompaa, vaikka kuinka yrittäisi. Eikä sen tätä hienompi tarvitse ollakaan, eihän oikea kirsikkakaan mikään leuat loksauttava maailman kahdeksas ihme ole, vaan puusta roikkuva punainen pompula.

Pelin äänimaailma on oma lukunsa. Jos pelin antaa olla hetken aloillaan, alkaa kaiuttimista kuulua ikäänkuin jonkinlaista… öö.. hälyä? Tarkempi kuulostelu paljastaa, että kyse on kuin onkin jonkinlaisesta baarin, bussiaseman tai pelihallin taustamelusta, kuten asiaan kuuluu. Viereiset peliautomaatit piipittävät, puheensorinasta ei saa selvää, mutta se on selvästi olemassa. Varsin hauska idea, joka jättää tilaa mielikuvitukselle. Pelatessa tuo häly kuitenkin väistyy, ja sen korvaavat perinteiset pelikoneäänet. Kelojen pyörimisestä kuuluu juuri sellainen pyörimisääni kuin oikeistakin keloista kuuluisi, ja jokaisella eri voitolla on oma merkkiäänensä. Kelojen pyöriessä soi tsemppaava odotusmusiikki.

Sananen lopuksi

Vuonna 2014 alkunsa saanut, mutta jo vuosia sitten kannuksensa pelialalta hankkineiden suunnittelijoiden perustama Red Tiger Gaming on yhtiö, joka omien sanojensa mukaan elää ja hengittää slottipelejä. Tämä näkyykin kaikessa yhtiön tekemisessä, eikä Emerald Diamond ole poikkeus tästä kaavasta, vaikka ensialkuun tämä perusasioihin palaava peli saattaakin vaikuttaa varsin yllättävältä. Emerald Diamond -peli ei todellakaan näytä alkuun paljolta, mutta kuten välillä saattaa olla, yksinkertainen ulkokuori kätkee sisäänsä suunnattomia rikkauksia. Mikäli 500000 euron jättipotti ei ole riittävä motivaatio alkaa pyörittämään näitä klassisia huoltamorullia, saattaa tarvittava yllyke ehkä löytyä kokonaiskokemuksesta, joka on varsin uniikki, siitä huolimatta, että inspiraatiota on haettu jostakin kaikille niin kovin tutusta ja turvalllisesta asiasta kuin perinteiset hedelmäpelit. Kekseliäs graafinen suunnittelu ja samaan aikaan yksinkertaiset, mutta monipuoliset voittomahdollisuudet takaavat sen, että mielenkiinto pysyy pelatessa yllä jatkuvasti. Kun mukaan lasketaan vielä ruhtinaallinen teoreettinen palautusprosentti, sekä kekseliäs äänimaailma, voidaan sanoa, että kyse on uniikista, yksinkertaisesta ja palkitsevasta videoslotista, joka sopii niin aloittelijoille kuin jo pidemmällekin ehtineille pelaajille. Ei siis muuta kuin jukeboksista Kake Randelinin biisi soimaan, vissy auki ja rullat pyörimään!