Slottiarvostelussa Fruity Friends

NeoGames -yhtiön tuottama, jo vuonna 2012 julkaistu Fruity Friends on vuosien saatossa kohonnut monen pelaajan suosikkislotiksi. Missä Fruity Friendsin viehätys piilee, ja mistä tässä pelissä on pohjimmiltaan kyse? Ottakaamme selvää.

Miten sitä pelataan ja mitä siinä yritetään saavuttaa?

Fruity Friendsin pelialue koostuu viidestä kolme symbolia korkeasta rullasta. Voittolinjoja pelissä on 25. Huomionarvoista on se, että pelaaja saa itse päättää montaako voittolinjaa hän saa käyttää. Suurella määrällä voittolinjoja voittamisen todennäköisyys on suurempi, mutta samalla jokainen kierros käy myös kallimmaksi kuin vähäisemmillä voittolinjoilla pelatut kierrokset. Oikean, omaan kukkaroon sopivan balanssin löytäminen onkin tärkeä osa Fruity Friendsiä.

Pelin tarkoituksena on saada vähintään kolme samanlaista symbolia voittolinjalle siten, että ensimmäinen symboleista on vasemmanpuoleisimmalla rullalla. Asetettavien panosten skaala on varsin laaja, sillä pienin mahdollinen panos on 0,1 krediittiä ja suurin mahdollinen panos 250 krediittiä. Päävoitto on kokonaiset 10000 krediittiä.

Jos ymmärsin oikein, on pelin taustalla oleva juoni seuraavanlainen: Hedelmiä on jo vuosisatojen ajan kohdeltu ihmisen taholta väärin, sillä emme ole ymmärtäneet kuinka hyviä ystäviä ne meille ovatkaan. Hedelmät ovat kautta aikojen antaneet meille terveellistä ravintoa, emmekä me ole ymmärtäneet olla edes kiitollisia. Nyt hedelmät ovat kuitenkin päättäneet osoittaa meille kuinka rahanarvoisia ja mukavia ystäviä ne voivatkaan olla. Toivottavasti me nyt vihdoin otamme opiksemme ja ymmärrämme.

Hedelmäisiä symboleja

Fruity Friendsissä on tietystikin paljon hedelmäsymboleja. Huomionarvoista kuitenkin on, että jokainen hedelmäsymboli on selkeästi oma persoonallisuutensa, eikä esimerkiksi sitruuna muistuta vain vaaleaa appelsiinia. Hedelmäsymboleiden lisäksi Fruity Friends -slotissa on myös kirjainsymboleja, jotka antavat hieman vähäisempiä voittoja kuin hedelmiä muistuttavat kollegansa.

Kaikkein useimmin rullille pysähtyy J -symboli. Mikäli näitä J -symboleita osuu voittolinjalle täydet viisi, saa panoksensa takaisin 40 kertaisena. Viisi Q -kirjainta tuottaa puolestaan 50 kertaisen potin. Viisi symbolia pitkällä K -kirjain -rivistöllä kerroin kipuaa jo kahdeksaankymmeneen. Kaikkein antelian kirjain on tietenkin A, joka antaa viiden symbolin voitolle jo varsin mellevän kertoimen 100.

Sitten on aika siirtyä kirjaimista hedelmäystäviimme. Kaikkein tutuin vieras rullilla on sitruuna. Jos sitruunoita pysähtyy voittolinjoille viisi kappaletta, saa pelaaja panoksensa takaisin 200 kertaisena. Päärynä on hieman anteliaampi kuin sitruuna, sillä viisi peräkkäistä päärynää tuottaa pelaajalle jo 400 kertaisen voiton. Vielä päärynääkin reilumpi kaveri on mango. Tämä eksoottinen hedelmä muuttaa pelaajan panoksen tuhatkertaiseksi voitoksi. Mangon yläpuolella on vielä yksi makea veijari, nimittäin ananas. Tämä hedelmäpuiden komistus tarjoaa pelaajalle 5000 kertaisen voiton, mikäli hän onnistuu saamaan kaikki viisi ananasta voittolinjalle.

Erikoisuuksia ja eksotiikkaa

Fruity Friends -pelin wild -symbolina toimii kirsikka. Kaikessa ystävällisyydessään kirsikka korvaa melkein minkä tahansa symbolin voittolinjoilla, ja auttaa siten pelaajaa luomaan voitokkaita kirjain- tai hedelmäyhdistelmiä. Mansikkaa tai appelsiinia kirsikka ei harmikseen osaa kuitenkaan korvata. Heistä puhumme lisää aivan tuossa tuokiossa, mutta kirsikasta pitää vielä kertoa se, että parhaimmillaan tämä punainen ilopilleri on silloin, kun sen ei tarvitse korvata ketään. Mikäli voittolinjalle ilmestyy viisi kirsikkaa, saa pelaaja panoksensa takaisin peräti 10000 kertaisena.

Jos pelaaja saa voittolinjalle viisi appelsiinia, saa hän panoksensa takaisin satakertaisena. Mutta appelsiinillapa onkin ässä hihassaan (kai tiedät, että aina silloin kun et katso appelsiinia, se pukee salamannopeasti paidan ylleen, mutta kun käännät katseesi takaisin, paita katoaa?). Appelsiini toimii nimittäin pelin scatter -symbolina. Tämä tarkoittaa sitä, että kun rullille ilmestyy vähintään kolme appelsiinia, pääsee pelaaja pelaamaan ilmaiskierroksia. Ilmaiskierrosten määrä arvotaan korista, josta valikoituu joko 10, 20 tai 30 ilmaiskierrosta. Ilmaiskierrosten voittokerroin määräytyy sen mukaan, kuinka monta appelsiinia rullille pysähtyi. Kolme appelsiinia antaa kertoimen 5, neljä appelsiinia antaa kertoimen 25 ja viisi appelsiinia antaa kertoimen 100.

Viimeinen, mutta ei suinkaan vähäisin Fruity Friendsin hedelmäperheen jäsen on mansikka. Mikäli saat mansikan pysähtymään sekä rullille 1 että 5, pääset pelaamaan bonuspeliä. Bonuspelissä nostat nurmikolla hedelmiä, ja paljastat kunkin hedelmän voiton, sekä kertoimen, joka kasvaa sitä mukaa kun löydät voittoja. Kun törmäät hedelmään, joka ei anna sinulle voittoa, bonuspeli päättyy, ja menetät siihenastiset bonusvoittosi. Vaihtoehtoisesti voit päättää bonuspelin omaehtoisesti, kun olet kerännyt omasta mielestäsi tarpeeksi voittoja. Tällöin saat pitää voittosi.

Kaiken muun lisäksi Fruity Friendsissä on myös tuplausominaisuus. Jokaisen voiton jälkeen voit päättää haluatko tuplata sen arvaamalla kortin oikein. Kuten yleensä, väärin arvaamalla menetät voittosi. Jos et ole aivan varma siitä mitä haluat, voit kokeilla 50 prosentin tuplausta. Tällöin voittaessasi et saa niin paljon rahaa kuin 100 prosentin tuplauksessa, mutta hävitessäsi saat vuorostasi pitää puolet voitostasi. Tuplaaminen tapahtuu niin, että yrität arvata edessäsi olevan pelikortin värin oikein. Halutessasi voit arvata myös maata, ja jos tiedät sen, pottisi nelinkertaistuu.

Näyttää hedelmälliseltä

Aivan kuten teemaan sopii, Fruity Friendsin ulkoasu on värikäs ja sarjakuvamainen. Hedelmät ovat sympaattisia, ja näyttävät todellakin ystävällisiltä, ja myös erikoisen inhimillisiltä… Ehdoton plussa tulee siitä, että rullien osuessa kohdalleen, on jokaisella hedelmällä oma hulvaton animoitu “liikkeensä”, joka herättää symbolin eloon aivan uudella tavalla. Samalla hedelmät päästävät kukin omanlaisensa riemunkiljahduksen! Pinnat Fruity Friendsille kotiin myös rentouttavasta taustamusiikista, ja ylipäänsä pirteistä, muttei kuitenkaan häiritsevän tekopirteistä ääniefekteistä.

Loppulausunto

Fruity Friends osoittaa, että hedelmät todellakin ovat meidän ystäviämme, sillä lukuisten terveyshyötyjen lisäksi ne tuovat meille nyt myös selvää rahaa. Pelin hahmokavalkadi on mainio, ja grafiikat tukevat niitä saumattomasti. Liikaa ei voi kehua myöskään anteliaita erikoisominaisuuksia, sekä tuplausominaisuutta, joka tuo peliin aivan omanlaisensa jännityselementin.