Arvostelussa Ozwin’s Jackpots -peli

Yggdrasil-yhtiön alkuvuonna 2018 julkaisema Ozwin’s Jackpots on yksi viime aikojen mukaansatempaavimmista slottipeleistä. Seuraavassa kerromme sinulle miksi näin on.

Mistä on kyse?

Tämän taikuriteemaisen slottipelin pelialueella on kolme riviä ja viisi rullaa. Homman juonena on auttaa nuorta velhoa Ozwinia muuttumaan ihmismuotoon. Tässä operaatiossa Ozwin tarvitsee kristalleja ja muita härpäkkeitä, joita pelaaja hänelle ilomielin rullilta keräilee. Siinä sivussa saattaa muutama jackpottikin livahtaa pelaajan taskuun… Näitä jackpotteja onkin pelissä tarjolla peräti viisi kappaletta. Jackpotit ikään kuin vastaavat velhon tai tämän apulaisen erilaisia initaation asteita. Viidestä jackpotista Novice eli noviisi on pienin potti. Apprentice eli oppipoika on astetta suurempi potti, sen jälkeen Mystic eli mystikko seuraavaksi suurin, Wizard eli velho on vielä suurempi potti ja Archmage eli arkkimaagi on kaikkein suurin. Jokainen kasvaa progressiivisesti.

Pelin kulku, eli näin toimii magia!

Kristalleja jahdataan kahdeltakymmeneltä voittolinjalta, joita muodostuu viiden rullan levyisessä ja kolmen symbolin korkuisessa pelialueessa. Pienin mahdollinen panos on 0,10 euroa, joka on varsin tyypillistä slottipeleille. Suurin mahdollinen panos asettuu 40 euroon, joten valinnanvaraa on runsaasti, oli kukkaron tai pankkitilin saldo sitten millainen tahansa.

Symbolia symbolin perään, kuten kunnon magiaan kuuluu!

Ozwin’s Jackpotsin ehkä halutuimpia symboleja ovat Free Spins -symbolit, jotka muistuttavat rullilla jonkinlaisia energiapalloja. Mikäli näitä symboleita ilmaantuu rullille yhteensä viisi kappaletta, odottaa pelaajaa ruhtinaalliset 10 000 kolikkoa ja kymmenen vapaapeliä. Neljä Free Spins -symbolia peräkkäin tarkoittaa puolestaan sitä, että pelaaja saa 1000 bonuskolikkoa ja kymmenen vapaakierrosta. Mikäli Free spins -symboleita ilmestyy kolme, saa pelaaja kaikki kymmenen vapaakierrosta, mutta joutuu jäämään sillä kertaa ilman bonuskolikoita. Mikä karmea kohtalo! No, ei vaiskaan, Ozwin’s Jackpot jos joku on peli, joka ei anna pelaajan vaipua missään vaiheessa synkkyyteen. Aina ilmaantuu joku uusia asia, jota tavoitella, kuten vaikka tämä seuraava:

  • Mikäli ilmaiskierrosten aikana ruutuun ilmestyy viisi punaista jalokiveä, on pelaajan syytä onnitella itseään ja ehkä jopa soittaa muutama leuhottelupuhelu kavereille, sillä hän on juuri voittanut pelin suurimman jackpotin!

Muut jackpotit aukeavat samalla tutulla logiikalla: velhon potti aukeaa viidellä violetilla timantilla, mystikon jättipotti viidellä sinisellä timantilla, oppipojan potti aukeaa viidellä vihreällä timantilla ja noviisin potti aukeaa viidellä ruskealla timantilla. Noviisipotit antavat tyypillisesti potteja, jotka ovat suuruudeltaan muutamasta kympistä muutamaan sataseen. Oppipojan jackpot on jo hieman isompi, ja asettuu yleensä viidensadan euron tienoille. Mystikon potti alkaa olla jo tuhannen euron luokkaa, ja velhon potti jo useampia tuhansia. Suurin eli arkkimaagin jackpot saattaa parhaimmillaan olla peräti viisinumeroinen jättipotti!

Ilmaiskierroksille on mahdollista päästä myös toista reittiä. Tämä onnistuu kristalleja keräämällä. Kristalleja kerätään normaalissa pelimuodossa. Jokainen kerätty kristalli pysyy pelaajan hallussa niin kauan kuin pelisessio kestää, tai kunnes hän on saanut kerätyksi viisi kristallia. Kun viisi kristallia on tullut täyteen, vaihtuvat ne kymmeneen ilmaiskierrokseen.

Ilman loitsukirjaa ei taikomisesta tule yhtään mitään!

Bonussymboleita keräämällä on mahdollista päästä loitsukirja-bonuspeliin. Tämä edellyttää sitä, että kolme bonussymbolia ilmestyy samalle riville eri rullilla. Mikäli bonussymboleita saa peräkkäin neljä, pääsee loitsukirja-bonuspelin lisäksi nauttimaan 1000 bonuskolikosta! Peräti 10 000 kolikkoa pelaaja saa plakkariinsa silloin kun rullille pysähtyy viisi peräkkäistä bonussymbolia.

Mutta hetkinen! Mikä ihme on loitsukirja-bonuspeli!?

Malta mielesi ystävä hyvä, olen juuri kertomassa!

Kyseessä on toiminnaltaan varsin perinteitä kunnioittava bonuspeli, jossa peliruudulla “leijuu” 18 kirjaa. Pelaaja saa avata kirjoja, kunnes yhdestä kirjasta ilmestyy pikkupiru, joka lopettaa bonuspelin. Kirjoista, joista ei ilmesty pikkupiruja pelaajan kiusaksi, ilmestyy sitä vastoin erilaisia ja erisuuruisia palkintoja, kristalleja, koruja ja kolikoita, jotka vaikuttavat varsin suotuisasti pelaajan saldoon ja yleiseen mielialaan.

Niin sanottuja “tavallisia” symboleja Ozwin’s Jackpots -pelissä on yhteensä kahdeksan. Rahaa tulee aina silloin kun pelaaja onnistuu saamaan mitä tahansa näistä symboleista samalle riville vähintään kolme kappaletta. Tavalliseen tapaan kolmirivin on saatava alkunsa pelin vasemmanpuolimmaisesta rullasta. Vähiten arvoa on perinteisistä pelikorteistakin tutuilla padalla, hertalla, ruudulla, ässällä ja ristillä. Suurempia rahasateita pelaaja saa osakseen, kun peräkkäin osuu esimerkiksi juomapullosymboli, taikakellosymboli, tai sitten symboli, jossa komeilee itse velho Ozwin! Kaikkein arvokkain symboli on punaisella taustalla komeileva kotka, joka antaa panoksen takaisin peräti 4000-kertaisena!

Mutta kelpaako sitä katsella, vai pitääkö se taikoa kauniimmaksi!?

Ulkoasun suhteen pelaajalla ei ole mitään syitä ryhtyä opettelemaan muinaisia taikakeinoja, sillä Ozwin’s Jackpotsin sarjakuvamainen ilme on kertakaikkisen upea ja sopii taikuriteemaan kuin nakutettu. Taustalla oleva linnan suuaukko ja synkkä metsä luovat maagista tunnelmaa ja symbolit itsessään ovat yksityiskohtaisia, mutta selkeitä. Myös pelin äänimaailma on sellainen, ettei sitä voi kuin kehua. Jousilla ja syntetisaattoreilla toteutettu taustamusiikki vie pelaajan jonnekin kadonneeseen aikaan, jolloin magia oli vielä totisinta totta ja velhot vaelsivat maan päällä etsiskelemässä taikakristallejaan. Kun pelaaja laittaa rullat pyörimään, jylisevät ne lylhästi kuin valtavat myllynkivet. Voitosta peli ilmoittaa rohkaisevalla fanfaarilla, jonka jälkeen on entistä miellyttävämpää antaa rullille uutta vauhtia ja jäädä odottamaan minkälaisia voittoja seuraavalla kierroksella onkaan luvassa!

Loppuyhteenveto

Yggdrasil on yksi tämän hetken kuumimmista pelitaloista ja Ozwin’s Jackpots on jälleen uusi osoitus siitä miksi näin on. Pelin visuaalinen ilme ilahduttaa silmää ja sen äänimaailma saa mielikuvituksen laukkaamaan. Monipuoliset bonuspelimahdollisuudet takaavat sen, että ennemmin tai myöhemmin kirstuun kolahtaa kunnon jättipotti! Peli sopii lähestulkoon kaikille täysi-ikäisille pelaajille, siinä määrin laaja sen panoshaitari on. Peliä ei ole vaikea omaksua, mutta siinä on riittävästi syvyyttä, jotta kokeneemmankin pelaajan mielenkiinto pysyy yllä. Kertakaikkisen hyvää työtä Yggdrasil!