Arviossa The Three Musketeers -videoslotti

Kuten kaikkein kekseliäimmät lukijat ovatkin jo saattaneet ennalta arvata, perustuu The Three Musketeers -slottipeli vuoden 1844 hittikirjaan Kolme muskettisoturia. Tämä Alexandre Dumas vanhemman kirjoittama klassikko kertoo d’Artaganin, Porthoksen, Athoksen ja Aramiksen seikkailuista 1600-luvun Ranskan hovijuonittelujen pyörteissä. Kuulostaako ummehtuneelta? Onneksi nyt käsillä oleva slottipeli on kaikkea muuta! Jos haluat tietää miksi, lue ihmeessä eteenpäin.

Mikä ihmeen The Three Musketeers

Se The Three Musketeers, josta tämä artikkeli kertoo, on viiden rullan ja kolmen symbolikerroksen slottipeli, jossa on 20 voittolinjaa. Muskettisoturien tämänkertainen tehtävänanto on hankkia sinulle, eli pelin pelaajalle mahdollisimman paljon rahaa ja rikkauksia. Tämä onnistuu syöttämällä ensin peliin hiukan omaa rahaa ikään kuin syötiksi. Pienin mahdollinen panos on 0,25 euroa, ja suurin mahdollinen panos 100 euroa, per kierros, luonnollisesti. Skaala on siis laaja, ja mahdollistaa monia erilaisia taktiikoita ja systeemejä, joiden avulla rikkauksien kerääminen käy sujuvammin. Pelin teoreettinen palautusprosentti on varsin antelias 96,64 prosenttia, joten kyse ei todellakaan ole siitä, että pelaaja vain ikäänkuin heittelisi rahojaan jonnekin pohjattomaan kaivoon, ja toivoisi, että jonkinlainen maaginen ihme tosi hänelle yhtäkkiä sieltä kaivon pohjalta suunnattomia rikkauksia. Kuitenkin sellaisessa tilanteessa voitonmahdollisuus on varsin pieni, tässä pelissä taas tilanne on lähestulkoon päinvastainen.

Symboleita joka lähtöön

Kuten slottipeleissä on usein tapana, rahaa ja rikkauksia hankitaan myös The Three Musketeerissa siten, että yritetään saada mahdollisimman monta samannäköistä symbolia peräkkäin samalle voittolinjalle. Pienimmät voitot irtoavat silloin, kun symboleita on kolme peräkkäin. Mikäli symboleita siunaantuu linjalle enemmän, on voittosumma luonnollisesti suurempi. Rahallisesti pelin arvottomimmat symbolit ovat kirjainsymboleita. Tarkemmin eriteltynä nämä symbolit ovat: A, J, K ja Q. Arvokkaampia symboleita ovat itse muskettisoturit, sekä kunnianarvoisat herrat Milady de Winter, Cardinal Richelieu ja Monsieur de Treville.

Bonusapuja kiperiin tilanteisiin!

Jotta rikkauksien haaliminen olisi helpompaa, on muskettisoturien apuna jokeri, joka toimii pelin wild -symbolina. Tämä tarkoittaa sitä, että “kasoina” ilmestyvä jokerisymboli korvaa rullilla kaikki muut symbolit, lukuun ottamatta scatter -symbolia. Tähän asti kaikki vaikuttanee ainakin kokeneemmille pelaajille varsin tutulta, mutta malttakaa vielä mielenne! The Three Musketeersin wild -symbolissa on nähkääs pieni twisti! Sen lisäksi, että jokerisymboli toimii perinteisen wild -symbolin tavoin, toimii se myös kertoimena! Mikäli koko kolmen symbolin korkuinen jokerisymboli onnistuu mahduttamaan itsensä rullalle, järjestetään kerroinarpajaiset, joista voi parhaimmillaan saada voitolleen kolminkertaisen kertoimen. Mikäli rullille pysähtyy kaksi täysikasvuista jokerisymbolia, kohoaa kerroin peräti neljään! Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että tällä varsin virkistävällä ja uniikilla ominaisuudella on erittäin positiivinen vaikutus voittosummien kokoon.

The Three Musketeers -pelin scatter symboleina toimivat miekat. Mikäli näitä miekkoja ilmestyy rullille vähintään kolme kappaletta, palkitaan pelaaja kymmenellä vapaapyöräytyksellä. Kaiken kukkuraksi miekat kolminkertaistavat voittosi, aivan niinkuin alkuperäiset kolme muskettisoturia, Porthos, Athos ja Aramis kolminkertaistavat voittomahdollisuutesi taistelussa! Näiden vapaakierrosten aikana symbolit suhaavat rullilla tarvittaessa edestakaisin, pelaajan eduksi! Mikäli esimerkiksi jokerisymboli jää vain yhden symbolin verran vajaaksi ollakseen kokomittainen, pudottaa rulla sen alaspäin(tai nostaa yhden askeleen ylöspäin), jotta jokerisymboli pääsisi täyteen kolmen symbolin mittaansa. Yksi kaikkien, ja kaikki yhden puolesta, eikö vain!? No siinä mielessä ei, että pelaajan puolesta taistelee tässä pelissä useampi kuin yksi avustaja. Vapaakierroksilla nimittäin myös itse musketöörit toimivat wild -symboleina, ja korvaavat rullilla mitkä tahansa muut symbolit scatter -miekkoja lukuunottamatta.

Silmäniloa muskettisoturiestetiikan ystäville

The Three Musketeers täyttää tämän päivän videosloteilta edellytettävät laatustandardit pelattavuuden ja bonus-ominaisuuksien lisäksi kirkkaasti myös ulkoasunsa puolesta. Ruusuköynnöksillä kehystettyjen rullien taustalla on tunnelmallinen maisema, joka laittaa mielen harhailemaan mitä uskomattomimpiin seikkailuihin. Ja tällä kertaa tuo mielen harhailu ei edes haittaa pelaamista. Siitä pitää huolen The Three Musketeers pelin autoplay -ominaisuus. Autoplay -ominaisuus tarkoittaa sitä, että spin -painikkeen vierestä löytyy kytkin, josta voit säätää pelin pyörittämään itse itseään valitun kierrosmäärän verran, samalla kun itse rentoudut esimerkiksi Stephen Herekin vuonna 1993 ohjaaman ja Kiefer Sutherlandin tähdittämän Kolme muskettisoturia -filmatisoinnin parissa. Voit valita automaattipyöräytyksiä 10, 50, 100, 500 tai jopa 1000 kappaletta. Tämän vaivattomammaksi ei kolikkopelaaminen voi enää muuttua.

Mutta hetkinen – puhehan oli ulkoasusta!

Peliä pelatessa huomaa selvästi, että sen ulkoasusta vastanneilla ihmisillä on ollut rakastava suhde Kolme muskettisoturia -tarinoihin. Niin muskettisoturit, jokerit kuin pelin muutkin hahmot on piirretty mukavan sarjakuvamaisesti, mutta silti yksityiskohtia unohtamatta ja kyseessä olevaa ajanjaksoa kunnioittaen. Hahmojen pukeutuminen ja yleinen olemus on selvästi mietitty hyvinkin tarkkaan. Kirjainsymbolit ovat ajalle (1600-luku) tyypillisesti hyvin koristeellisia, eikä olekaan vaikea kuvitella jotakin munkkia piirtämässä noita kirjaimia sulkakynällä pergamentille jossain linnan hämärästi valaistussa vinttihuoneistossa.

Myös pelin äänimaailma on erittäin raikas, ja tiivistää entisestään muskettisoturitunnelmaa. Taustalla soiva puhaltimien dominoiva musiikki tuo mieleen klovnit, kuninkaat, prinsessat, ja kaikki ne sadat salaisuudet, joita kuninkaalisten hoveissa 1600-luvulla säilytettiin. Rullien pyörittäminen aiheuttaa asiaankuuluvaa ryminää, ja voiton merkiksi kuullaan kilinää ja suosionosoituksia. Mikäli voitto on astetta suurempi, alkaa suuri laskuri kelata summaa suulemmaksi harmaan pilven sisällä. Mikäli summa on vieläkin suurempi, muuttuu tuo pilvi violetiksi, ja tällöin puhutaan jo jättisuuresta voitosta! Kun rullille ilmaantuu kaksi scatter -symbolia, osotellaan kolmatta luonnollisesti jännitystä tiivistävien tsemppiefektien kera. Myös jokerisymbolien esiintymistä juhlistetaan asiaankuuluvin efektein.

Yhteenveto

The Three Musketeers on alkuperäistarinalle uskollinen ja hyvin tunnelmallinen videoslotti, jonka avulla kuka tahansa pääsee helposti sukeltamaan Alexandre Dumasin 1800-luvulla luomaan maailmaan. Erityisesti anteliaiden, kertoimilla varustettujen jokerisymbolien ansiosta pelaaminen on varsin usein myös taloudellisesti mielekästä, ja toisinaan voitot kasvavat lähestulkoon eeppisiin mittasuhteisiin, kuten asiaan kuuluu.