Lucky 3 – Makeaa mahan täydeltä!

Lucky 3 on kerrassaan herkullisen näköinen, mutta tyylitajuisesti toteutettu perinteinen hedelmätyyppinen automaattipeli, jossa on myös joitakin moderneja ominaisuuksia. Se on ensinäkemältä hyvin yksinkertainen peli, mutta kätkee sisäänsä kerroinsysteemin, jonka avulla pelistä on mahdollista saada irti paljon enemmän kuin mitä ensivaikutelmasta voisi päätellä.

Kolmen symbolin systeemi

Koska Lucky 3 pelissä on vain kolme erilaista hedelmäsymbolia (sitruuna, meloni ja kirsikka), on pelin käyttöliittymä äärimmäisen selkeä. Riski sekoittaa esimerkiksi sitruuna kirsikkaan tai kirsikka meloniin on äärimmäisen pieni. Pelialue muodostuu kokonaisuudessaan viidestä rivistä, viidestä kelasta ja viidestä voittolinjasta, jotka siis täyttyvät kolmella erilaisella hedelmäsymbolilla. Voittoon vaaditaan vähintään kolme peräkkäisellä vaakarivillä olevaa samaa symbolia. Neljällä peräkkäisellä symbolilla voittaa enemmän, ja viidellä peräkkäisellä symbolilla vielä enemmän. Sitruunat tuottavat suurimmat voitot, kun taas melonien tarjoamat palkinnot ovat pelin pienimpiä. Voiton suuruuteen vaikuttavat myös pelin viisi erilaista kerrointa. Jokaisella vaakarivillä olevalla voittolinjalla on omansa. Nämä kertoimet on merkitty kelojen reunoille. Suurin kerroin on alimmaisella voittolinjalla, jossa voitettu summa viisinkertaistuu. Tässä ei ole kuitenkaan vielä kaikki! Mikäli alimmaiselle voittolinjalle osuu viisi sitruunasymbolia, on luvassa peräti 20 kertainen jättipotti. Nämä sitruunat eivät todellakaan jätä kenenkään suuhun hapanta jälkimakua!

Bonuspeli & ilmaiskierrokset

Lucky 3 -pelin “juju” on kaikessa yksinkertaisuudessaan sen 5×5 mallisessa kolmen symbolin kansoittamassa pelialueessa, sekä kunkin voittolinjan erilaisessa kertoimessa, joka kasvaa yhdestä viiteen sitä mukaa, mitä alemmas pelialueen vaakarivejä mennään. Tätä yksinkertaista pelisysteemiä ei ole haluttu lähteä sotkemaan bonuspeleillä tai ilmaiskierroksilla. Tämä on asia, jonka plussista tai miinuksista jokainen voi muodostaa omat mielipiteensä. Fakta on kuitenkin se, että bonuspeleistä ja ilmaiskierroksista innostuksensa ja motivaationsa saaville pelaajille on runsaasti tarjontaa muissa peleissä tälläkin sivustolla. Lucky 3 on suunnattu enemmänkin heille, jotka eivät ilmaiskierrosten houkutuksista niin suuresti perusta, tai heille, jotka etsivät sellaista vaihtelua, joka ei edellytä monimutkaisten sääntöjen opettelua ja vaikeiden taktiikoiden opettelua. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö esimerkiksi panosta vaihtelemalla myös Lucky 3 -pelissä olisi mahdollista noudattaa jonkinlaistahyvin toimivaakin strategiaa, vaan lähinnä sitä, että loppujen lopuksi voiton avaimet ovat tiukasti onnettaren hyppysissä. Toisinaan hän hymyilee, toisinaan taas on apeampi päivä.

Visuaalista karkkia

Lucky 3 -pelin visuaalinen ilme on pirteä, raikas ja houkutteleva. Siitä tulee mieleen värikäs kokoelma karamelleja, joka on varmaankin ollut pelin tekijöiden tarkoituksenakin. Tausta on juhlavan violetti, ja kelat on erotettu taustasta eräänlaisella valokehyksellä, joka tuo peliin tietyntyyppistä “oikean” fyysisen kolikkopelin tuntua. Värimaailma, ja pelin design ylipäätään, onkin paljon velkaa klassisille hedelmäpeleille, joita pelattiin Yhdysvalloissa jo 1800 -luvulla. Tuolloisissa koneissa rullat tai kiekot pyöräytettiin käyntiin kammesta kääntämällä (kun koneeseen oli tietysti ensin laitettu kolikko tai kolikoita), ja voitot olivat esimerkiksi purukumia, jonka maku vastasi kiekoilla näkyviä symboleita.

Lucky 3 -peliä ei kuitenkaan vedetä käyntiin kammella, eikä sitä muutenkaan voi pitää minkäänmoisena muinaisjäänteenä, vaikka se perinteille ja hedelmäpelien historialle kauniisti hattua nostaakin. Kammellisia esi-isiään enemmän Lucky 3 muistuttaakin esimerkiksi vuonna 1976 julkaistua ensimmäistä puhdasveristä videohedelmäpeliä, jossa ei ollut mekaanisia liikkuvia osia enää lainkaan. Koneessa oli värinäyttö, elektroniikan ohjatessa kaikkea toimintaa. Kuten arvata saattaa Lucky 3 on kuitenkin aikamoinen harppaus eteenpäin vuoden 1976 masiinoista. Esimerkiksi upeat välianimaatiot ja rikas äänimaailma takaavat sen, että käyttökokemus on tukevasti tämän vuosikymmenen laatuvaatimusten edellyttämällä tasolla. Lucky 3 imaisee mukaansa varsin helposti, eikä se ole mikään ihme, sillä niin ammattimaisesti kaikki on tässä pelissä toteutettu.

Turvallista jännityksen hurmaa iSoftBet:ltä

Lucky 3 -peli on Lontoolaisen, vajaa kymmenen vuotta sitten perustetun iSoftbet -pelitalon luomus. iSofBet on tunnettu siitä, että sen valikoimista löytyy laadukkaita pelejä jokaiseen makuun. Lucky 3 -peli ei ole poikkeus tästä linjasta, vaan senkin ulkonäössä käyttöliittymässä, musiikissa ja yleisessä tuntumassa huokuu ammattitaito ja rakkaus lajiin. Pelinkehittäjillä on luonnollisesti hallussaan vaadittavat lisenssit, ja peli noudattaa lainsäädäntöä juuri prikulleen tarkkaan niin kuin lakikirjassa sanotaan.

Sanomatta lienee selvää, että testauksesta on huolehdittu asianmukaisin menetelmin ennen pelin laskemista kasino-operaattoreiden valikoimiin. iSofBetin sisäiset ja ulkoiset laaduntarkastukset ovatkin äärimmäisen tiukkoja. iSoftBet on tunnettu siitä, että se antaa suuren arvon pelaamisen oikeudenmukaisuudelle ja eettisyydelle. Yhtiö on myös aina tavoitettavissa Facekook -sivujensa kautta. Pelitalon tunnetuimpia nimikkeitä ovat esimerkiksi Basic Instinct, Bruce Lee ja Around the world. iSoftBetin tiedetäänkin hankkineen käyttöönsä lukuisten elokuvien ja tv-ohjelmien käyttöoikeuksia (edellä mainittujen lisäksi muun muassa Rambo, Platoon, 24, Beverly Hills 91200 ja niin edelleen). Ylipäätään

iSoftBetin valikoimiin kuuluu niin videoslotteja, ruletteja kuin erilaisia blackjackin muunnoksiakin. Listoilla on myös progressiivisia jackpot -pelejä. Viime vuosina iSoftBet on kasvanut huimaa vauhtia, ja ei menekkään varmaan pitkään, kunnes se alkaa toden teolla haastaa alan jättiläisiä, kuten esimerkiksi Microgaming, NetEnt tai Play’n GO. Tästä pitää huolen se tinkimätön omistautuneisuus, joka huokuu esimerkiksi Lucky 3:n kaltaisissa slottipelien timanteissa, jotka loitsvat kirkkaasti tuhansien tyhjänpäiväisempien yrittäjien joukosta.

Astetta parempi palautusprosentti

Pelin palautusprosentti on ruhtinaallinen 97.2 prosenttia, joten pelatessa ei pääse unohtumaan, minkälainen melodia soi voittolinjan osuessa kohdalle. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että palautusprosentti pitää aina kutinsa vasta silloin, kun pelin parissa on jo viettänyt pidemmän tovin. Yksittäisessä pelikerrassa kyse on hyvin pitkälti sattumasta, siitä, että voitto joko osuu kohdalle, tai sitten ei. Ja juuri siinä piileekin pelin suola! Kaikki on mahdollista!

Lucky 3 on oiva peli vasta-alkajille, sillä sen pelisysteemi on yksinkertainen, selkeä ja nopeasti omaksuttavissa. Peli tarjoaa kuitenkin haastetta myös kokeneemmille pelaajille. Siitä pitävät huolen esimerkiksi uniikki kerroinsysteemi, joka takaa selkäpiitä kutkuttavan jännityksen jokaiselle pelikierrokselle!